Aseara, Realitatea TV a transmis o noua parte a emisiunii din Proiectul "Zece pentru Romania", dedicata scriitorilor, sectiune care la editia precedenta a fost exclusa de respondenti. Insa de data aceasta, studiul realizat de specialistii institutelor de sondare a opiniei publice (INSOMAR, IMAS,TNS - CSOP, CURS) s-a facut in randul scriitorilor, ei fiind cei care au stabilit nominalizarile. Au fost intervievati 202 scriitori si ei au stabilit criteriile de selectie dupa care se poate defini un bun scriitor, nominalizand, fiecare, trei scriitori pe care ii considera cei mai buni la ora actuala.

Scriitorii au stabilit criterii, in ordinea descrescatoare a ponderii, urmatoarele: sa fie talentat, sa fie cunoscut/citit, sa aiba o bogata cultura, valoarea operei, sa fie ancorat in realitate, sa fie sincer, sa fie original, sa cunoasca bine limba romana, stilul etc. Toate acestea au definit si preferintele pentru autori, acestia fiind: Ana Blandiana, Andrei Plesu, Augustin Buzura, D.R. Popescu, Gabriel Liiceanu, Gheorghe Craciun, Horia Garbea, Horia Roman Patapievici, Matei Visniec, Mircea Cartarescu, Nicolae Breban si Nicolae Manolescu. Scriitorii au mai stabilit ca cele mai stringente probleme ale societatii sunt nivelul de trai/saracia, primenirea clasei politice, coruptia si cultura.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.