Protejarea patrimoniului si promovarea culturii contemporane. in aceste directii se vor indrepta cele mai mari sume din bugetul Ministerului Culturii pe 2007.

Institutia va avea de administrat circa 0,7% din PIB, adica 722,64 milioane de lei, potrivit proiectului de buget aprobat de guvern. Printre prioritatile stabilite de MCC pentru anul viitor se numara "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", reabilitarea asezamintelor si institutiilor culturale din mediul rural, organizarea Festivalului "George Enescu". MCC va aloca 20-21 milioane de lei pentru "Sibiu 2007", in timp ce costurile Festivalului "Enescu" se vor ridica la aproximativ 3-3,5 milioane de dolari. Consilierul ministrului, Virgil Nitulescu, ne-a declarat ca vor fi alocate fonduri si pentru infrastructura culturala, urmand sa fie continuate si lucrarile la Biblioteca Nationala (72 milioane de lei) si noul sediu al Operetei. MCC va aloca doar 200.000 lei pentru promovarea imaginii Romaniei in lume, prin diverse evenimente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.