De curand, peisajul cultural bucurestean s-a imbogatit cu doua spatii de expunere destinate artei contemporane: galeriile Atelier Caffé, situate in str. Selari nr. 7 si Gabroveni nr. 24. O inspirata cautare si intelegere a imperativelor momentului, in care creatia plastica actuala are nevoie, mai mult ca oricand, nu numai de promovare vizuala, ci si de sustinere financiara. Ce se intampla, asadar, la Atelier Caffé?!

O selectie de lucrari - pictura si grafica -, semnate de nume importante ale domeniului: Sorin Ilfoveanu, Ion Salisteanu, Marin Gherasim, Dan Hatmanu, Spiru Vergulescu, Traian Bradean, Aurel Nedel, Eva Cerbu, Alma Redlinger, Iacob Lazar, Bogdan Pietris, Mihai Cismaru, Maria Constantin, Ion Iancut, Mirela Hagiu, isi asteapta cumparatorii intr-o ambianta speciala. Ea insasi o creatie, gratie rafinamentului proprietarilor, mari iubitori si colectionari de arta. Un personal specializat - istorici de arta, experti - asigura buna relatie intre ofertanti si cumparatori. Virtualii colectionari, si nu numai ei, au ocazia sa consume, la preturi accesibile, cafea, ciocolata calda, ceaiuri naturale, bere.

Pe langa expunerea de baza, o data la doua luni, vor fi organizate expozitii, de asemenea cu vanzare, a caror durata nu va depasi 30 de zile, ne spune Daniela Simionescu, proprietara galeriilor Atelier Caffé. Si proiectele nu se opresc aici. Luni, 23 octombrie, ora 18, galeria din Gabroveni 24 va gazdui vernisajul expozitiei cu titlul "Identitate si Convergenta", doua minipersonale semnate de maestii Ion Salisteanu si Marin Gherasim. Despre opera lor va vorbi criticul si istoricul de arta Dan Haulica, Presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, membru corespondent al Academiei Romane.

Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 10.30 si 21.