Pensionarii care isi primesc pensia prin cont bancar la Bancpost vor beneficia de acest drept si in luna noiembrie, desi banca anuntase ca va sista plata pensiilor incepand cu aceasta luna, a precizat Casa Nationala de Pensii (CNPAS) potrivit NewsIn.

Pensionarii care au deschise conturi la Bancpost pentru primirea drepturilor banesti vor avea posibilitatea sa opteze pentru plata pensiei prin cont de card sau pot reveni la modalitatea de plata prin posta, caz in care trebuie sa anunte casei teritoriale de pensii aceasta optiune, informeaza CNPAS.

De asemenea, pensionarii carora li se efectueaza plata pensiei prin conturi curente deschise la Bancpost si la CEC, nu vor mai primi, din luna octombrie, taloanele de plata de la bancile mentionate. Acestea vor fi distribuite prin Posta Romana, de catre casele teritoriale de pensii. Taloanele, care vor avea culoarea mov, vor fi distribuite la domiciliul beneficiarului.

CNPAS informeaza ca taloanele de pensie sunt importante pentru ca reprezinta dovada calitatii de pensionar si sunt solicitate pentru acordarea unor facilitati, cum ar fi gratuitatea pe transportul in comun. De aceea, beneficiarii care si-au schimbat domiciliul trebuie sa anunte casa de pensii teritoriala de schimbarea adresei.

Dupa ce in luna august Bancpost si CEC au reziliat contractele pe care le aveau cu CNPAS, de plata a pensiei prin cont bancar, pe motiv ca aceasta activitate nu aducea profit, Ministerul Muncii a modificat legea pensiilor, introducand un comision de pana la 0,15% din suma virata in cazul bancilor si de pana la 1,3% in cazul postei. CNPAS afirma ca un numar de noua banci sunt interesate sa negocieze pentru plata pensiilor prin cont bancar, motiv pentru care institutia a elaborat o conventie-cadru pentru reglementarea acestei modalitati de plata.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.