Luna Amara, Vama, Florin Chilian, Raza, tapinarii, Sarmalele Reci, Altar, Buricul Pamantului si Implant pentru refuz vor sustine pe 28 octombrie, in Piata Constitutiei, un concert de protest fata de posibila adoptare a unui proiect de lege a cultelor care ar putea avea efecte asupra libertatii de exprimare. Incriminat este articolul 13 al proiectului legislativ, potrivit caruia in Romania "sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase".

"Adoptarea unui astfel de articol de lege de catre plenul Camerei Deputatilor ar conduce la grave limitari ale libertatii de exprimare si libertatii de constiinta, drepturi fundamentale ale fiintei umane. Ar putea fi interzise numeroase carti, lucrari plastice, filme, piese de teatru, concerte si trupe rock", sunt de parere organizatorii.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.