Persoanele care calatoresc cu taxiul in Capitala vor plati cel mult 3,5 lei pe kilometru, aceste tarife urmand sa fie practicate numai daca mijlocul de transport indeplineste anumite exigente.

Adriean Videanu, primarul general al Bucurestiului, s-a intalnit, ieri, cu reprezentantii taximetristilor, pe care i-a anuntat asupra noilor intentii municipale.

"Se resimte o lipsa de coerenta in activitatea de taxi la nivelul Bucurestiului. Sunt nereguli in aceasta activitate, in sensul ca se tranzactioneaza autorizatii si licente, se practica tarife nejustificat de mari. Este clar ca trebuie sa intervenim in activitatea de taxi din Bucuresti", a precizat Videanu.

Potrivit edilului Capitalei, in cadrul discutiilor cu reprezentantii taximetristilor, municipalitatea a impus doua conditii care nu pot fi negociate. "Un serviciu civilizat, confortabil, cu tarife plafonate si fara

Cam asa va arata serviciul de taxi din Bucuresti. (...) Avem in vedere realizarea unui studiu de piata, pentru a culege informatiile necesare elaborarii unor noi reguli in taximetria bucuresteana. Vom cerceta inclusiv regulamentele din domeniu, aplicate in orase europene", a mai spus Videanu.

In cadrul discutiilor purtate, municipalitatea si taximetristii au mai cazut de acord asupra realizarii unui studiu de piata in legatura cu necesarul de taximetre la nivelul Capitalei, precum si promovarea unui proiect de hotarare de Consiliu General, care sa stabileasca tarifele minime si maxime pentru acest tip de transport.

Tarifele maxime vor putea fi practicate insa numai de catre acele firme sau taximetristi independenti ale caror mijloace de transport corespund unor exigente impuse de autoritati: masini moderne, dotate cu air-bag, aer conditionat ori alte facilitati. "Tarife de lux, la masini de lux. Acesta va fi principiul, nu ca acum, cand se percep tarife de limuzina, iar conditiile sunt, sa spunem, derizorii", a explicat Videanu.

In urma cu o saptamana, dupa ce doi taximetristi au manifestat in fata sediului Primariei Municipiului Bucuresti, Videanu a avertizat ca fraudarea clientilor si diferentierea tarifelor vor fi drastic controlate. Pentru evaluarea acestor situatii, reprezentanti ai municipalitatii, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Inspectiei Muncii si ANAF vor demara controale in randul taximetristilor.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.