Tarifele la transportul feroviar de calatori vor fi majorate, de la 1 noiembrie, cu 7,9%, au declarat, ieri, agentiei Mediafax, oficiali ai Ministerului Transporturilor.

Majorarea tarifelor se va face in baza unei ordonante de urgenta aprobate, miercuri, de Guvern, conform careia CFR Calatori poate majora trimestrial tarifele, pana la finele anului 2007, cu maxim sapte puncte procentuale peste nivelul cumulat al inflatiei de la precedenta crestere a costurilor calatoriilor. Tarifele vor fi majorate prin ordin al ministrului Transporturilor.

Ordonanta de urgenta, initiata de ministerul de resort, are in vedere cresterea veniturilor proprii ale CFR Calatori, astfel incat sa compenseze majorarile de preturi si tarife practicate de furnizorii de combustibili, energie electrica si alte produse care depasesc indicele de inflatie, in functie de care societatea isi ajusteaza tarifele, precizeaza Guvernul. Cea mai recenta majorare a fost operata la 15 iunie 2006, cand tarifele au crescut in medie cu 5,2%.
Cfr a mai anuntat ca trenurile de calatori vor avea si vagoane de clasa Business, dupa modelul transportului aerian.

Noua clasa va include servicii suplimentare, precum catering si conectarea la Internet. Calatorii vor primi o cafea sau un sandwich. El a precizat ca viitoarea categorie de transport, superioara clasei I-a din structura CFR, va fi introdusa pe trenurile de lung parcurs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.