Cateva ore ii mai despart pe fanii Duran Duran de intalnirea cu trupa favorita. Biletele pentru concertul de astazi s-au epuizat in cateva zile. Pentru cumparatorii de ultim minut, sunt puse in vanzare, in ziua spectacolului, inca 200 de tichete

Exponenta a curentului new-wave, Duran Duran este una dintre cele mai apreciate si longevive trupe din istoria muzicii. Britanicii au in spate o cariera de peste 25 de ani, mai mult de 70 de milioane de albume vandute in intreaga lume si 18 single-uri in topul Billboard. Inspirati de David Bowie si Roxy Music, si de curentele post-punk si disco din acea vreme, Nick Rhodes si John Taylor formeaza in 1978 grupul Duran Duran impreuna cu prietenii lor Simon Colley si Stephen Duffy, numele formatiei fiind inspirat de un personaj din "Barbarella", opera sci-fi a regizorului Roger Vadim. dupa numeroase plecari si inlocuiri in cadrul formatiei, in 1980 Simon LeBon, fost membru al formatiei punk Dog Days si student la teatru al Universitatii din Brighton li se alatura ca vocalist.

Pana la sfarsitul anilor `80 Duran Duran devin extrem de populari, asigurandu-si astfel un contract cu casa de discuri EMI. In anii urmatori formatia se impune pe primele locuri in Marea Britanie, prin piese ca "Planet Earth", "Girls on Film", "Hungry Like the Wolf" si "Save a Prayer". Trupa isi consolideaza popularitatea lansand in 1983 "Seven and the Ragged Tiger", care ajunge pe locul 1 in Marea Britanie si pe 8 in USA, cu piese ca "The Reflex" si "Union of the Snake".

In noiembrie 1984 lanseaza celebra "Wild Boys", adaugata mai tarziu albumului "Arena". In 1985 febra Duran Duran incepe sa piarda din intensitate, si dupa inregistrarea piesei "A View to a Kill" pentru unul dintre filmele James Bond, Andy si John Taylor formeaza, in paralel, grupul Power Station, inregistrand piese care urca direct in Top Ten. Ceilalti membri, Nick Rhodes, Simon LeBon si Roger Taylor inregistreaza si ei "So Red the Rose" in toamna anului 1985, dar in 1986 Roger Taylor si Andy Taylor parasesc grupul. In 1989 e lansat albumul "Decade", urmat apoi de "Liberty".

In 1993, avandu-l in componenta pe Waren Cuccurullo, formatia iese din nou la suprafata cu "Duran Duran", un album matur care inregistreaza un succes imens. In 1995 apare "Thank You", care nu se bucura de critici incurajatoare iar John Taylor paraseste trupa; albumele urmatoare, "Medazzaland" si "Pop Trash" nu produc nici un hit. In martie 2001 Andy, John si Roger Taylor se intalnesc in Tara Galilor si impreuna cu Rhodes si LeBon anunta reuniunea formatiei Duran Duran; lanseaza albumul "Astronaut" in octombrie 2004, semneaza un contract cu Epic si pleaca ocazional in turnee.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.