UNESCO intentioneaza sa isi numeasca unul dintre premii "Dumbrava Sibiului", dupa locul in care se afla cel mai mare muzeu in aer liber din sud-estul Europei, Muzeul "ASTRA". Directorul Diviziei pentru politici stiintifice si dezvoltare durabila din cadrul UNESCO, Mustafa el Tayeb, a vizitat Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "Astra" si a ramas placut impresionat de exponatele vazute. In urma discutiilor purtate cu conducerea muzeului, s-a dat unda verde pentru completarea dosarului in vederea instituirii premiului "Dumbrava Sibiului", conform normelor tehnice stipulate de UNESCO, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presa, conducerea Muzeului "ASTRA".

Premiul UNESCO "Dumbrava Sibiului" va fi acordat pentru patrimoniu tehnic, iar la concurs se pot inscrie competitori din toate tarile membre ale UNESCO. Instituirea acestui premiu, la propunerea Romaniei, unic pe plan mondial, confera Sibiului, in premiera, calitatea de centru cultural de importanta mondiala, sub patronaj UNESCO.

Peste doar cateva zile, in statiunea "Cheia" (jud. Prahova), Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO va organiza, din initiativa secretarului general al comisiei, Alexandru Mironov, seminarul national cu tema "Patrimoniul tehnic - indice si martor esential al progresului cultural-istoric". La reuniune se va discuta si despre Premiul UNESCO pentru patrimoniul tehnic "Dumbrava Sibiului".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.