Desi s-au obtinut performante notabile la festivalurile de prima-mana din lume, nu se poate spune ca productia autohtona de film a excelat la capitolul buget, majoritatea productiilor premiate in ultimii ani avand un caracter independent. Acest fapt tinde sa se schimbe, odata cu filmul "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil, ce necesita un buget de 2,4 milioane de euro.

Mai mult, tendinta poate fi continuata si de Adrian Popovici, cu al sau proiect "Povestea unui secol", ce necesita un buget de circa 3 milioane de euro, cel mai mare buget din ultimii ani in Romania. In prezent, proiectul are deja o finantare de circa 6,5 milioane de RON din partea CNC, a unor agentii de publicitate si a unor investitori privati. Pentru a intra in productie insa, filmul mai are nevoie de circa 3 milioane de RON, asa cum a declarat regizorul pentru Mediafax.

Actiunea filmului, produs de Artis Film, este plasata in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Pentru realizarea filmului, este nevoie de scene precum bombardarea garii si de circa 70 de zile de filmare. Potrivit regizorului, din distributie vor face parte Marcel Iures, Maia Morgenstern si actrita poloneza Alicja Bachleda-Curus. Filmarile sunt programate sa inceapa in vara anului viitor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.