Pentru al doilea an consecutiv, vanatorii fac prapad in Delta Dunarii sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor. Toate cele 19 fonduri de vanatoare existente in Rezervatie au fost luate cu asalt de mii de vanatori. Cei mai inversunati sunt vanatorii italieni. Nici pe vremea lui Adrian Nastase, cunoscut pentru pasiunea sa pentru vanatoare, sezonul nu incepea atat de devreme.
Istoria din 2005 se repeta. In ciuda unui val de critici, autoritatile au aprobat si in acest an inceperea sezonului de vanatoare inainte de luna noiembrie, iar masacrele nu au intarziat. De o saptamana, in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (zona de protectie speciala pe care politicienii actualei puteri o lauda de cate ori au ocazia) se aud impuscaturi la tot pasul. Nu este vorba de vreun conflict cu Ucraina pe tema canalului Bistroe. Pur si simplu, pentru al doilea an consecutiv, autoritatile au gasit iar de cuviinta sa dea unda verde sezonului de vanatoare in Delta Dunarii. Si asta in dispret fata de toti cei care cer interzicerea definitiva a vanatorii in Rezervatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.