Omara Portuondo revine in Romania. Cantareata, care face parte din proiectul Buena Vista Social Club, va sustine, pe 23 noiembrie, un concert la Sala Palatului din Bucuresti.

In afara de cei noua instrumentisti cubanezi, din formula cu care a concertat si anul trecut, in martie, la spectacol vor participa si 16 muzicieni romani - o parte a orchestrei de la Teatrul de Opereta.

Pretul biletelor la spectacolul din noiembrie variaza in functie de locul in sala: 150, 100, 75 si 50 de lei. Acestea vor putea fi achizitionate de la magazinele Muzica, Victoria, Carturesti, casa de bilete a Salii Palatului, sediul Fundatiei Phoenix.

Nascuta in 1930, la Havana, Portuondo isi incepe cariera in 1945, ca dansatoare la Tropicana Club. Impreuna cu sora sa, canta intr-o formatie intitulata Loquibambla Swing. In 1952, acestea, impreuna cu alte doua prietene, formeaza trupa Cuarteto las d'Aida. Succesul nu intarzie sa apara, cele patru sustin turnee in SUA si apar alaturi de Nat King Cole la Tropicana. Dupa 15 ani, Omara isi indreapta insa pasii catre o cariera solo. In 1996, Portuondo canta in duet cu Compay Segundo, pe albumul Buena Vista Social Club. Urmeaza alte turnee, ce includ o serie de concerte, chiar si la Carnegie Hall.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.