Marti, 17 octombrie, ora 16.30 Reteaua (NETWORK - Grecia, 2005) Realizator: Andreas Apostolidis

Documentarul este o investigatie de amploare in teritoriul comertului ilegal cu antichitati grecesti si in problema apararii tezaurului cultural. Cum devin antichitatile obiectul unor schimburi ilegale, comertului si furturilor? Ce se ascunde in spatele admiratiei nepretuitelor exponate? Investigatii ale politiei si neintelegeri de ordin legal, cetateni obisnuiti, hoti, arheologi, detectivi particulari, Interpol, case de licitatie, colectii particulare, organizatii internationale, experti si guverne. Grecia, Geneva, Roma, Londra, New York sunt cateva din locatiile investigate de realizatorul Andreas Apostolidis.

In 2005, Getty Museum din California a devenit subiect al agentiilor de stiri: custodele muzeului, Marion True, a fost acuzat ca este implicat in comertul cu comori arheologice si a fost acuzat la Roma de conspiratie criminala. Cazul nu este o exceptie...

In documentarul de la TVR Cultural veti putea afla mai multe despre aceasta criza in problema apararii tezaurului cultural.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.