Ziua de 19 octombrie este incercuita cu multe markere, de toate culorile, in calendarele pasionatilor de banda desenata, pentru ca atunci incepe editia cu numarul 16 a Salonului International de Banda Desenata, si veselia generala va dura pina pe 22, cind se va inchide salonul. Evenimentul a fost pus la cale de Asociatia Bedefililor din Romania, impreuna cu Ambasada Frantei, Ambasada Elvetiei, Ambasada Danemarcei si asociatia "Jumatatea Plina".

Expozitii in toate stilurile

In cadrul Salonului vor avea loc aproximativ zece expozitii de banda desenata, care vor acoperi o mare varietate de stiluri. Printre cele mai interesante vor fi probabil cele cu tema "Africa Comics", de la Institutul Francez, "Cum ia nastere o BD", o expozitie pedagogica semnata de Hergé, si "BD in Ungaria", in cadrul careia Ferenc Kiss va expune zece planse.

Cireasa de pe tort va fi, cu siguranta, expozitia cu cele doua serii de litografie BD, semnate de autori, foarte valoroase, puse la dispozitia Salonului de catre colectionara Marie Papot-Liberal. Prima serie cuprinde 14 litografii de Hugo Pratt, autorul seriei "Corto Maltese", iar a doua este seria Citroën, nascuta la comanda cunoscutului producator de masini care si-a dorit ca zece desene scoase intr-un tiraj limitat, "pentru cunoscatori", purtind semnaturile artistilor, sa reprezinte autoturisme Citroën in zece universuri diferite.