Ce se intimpla, cu adevarat, in firmele romanesti? A aparut prima platforma online pe care angajatii pot face schimb de impresii.

Site-ul www.desprefirme.com a fost lansat la sfirsitul lunii septembrie si este singura platforma din Romania care ajuta la schimbul de mesaje si informatii legate de firmele din tara.

"Scopul site-ului este sa transforme piata de munca, sa dea o transparenta totala la ce se intimpla legat de firme, oameni, conditii de munca, sa ajute la stabilirea unui dialog sau macar feed-back intre angajati si angajatori si sa dea informatii suplimentare, pe bune, despre firme. Dar nu este un loc unde sa se arunce cu pietre, un loc pentru calomnii, un loc pentru publicitate", explica echipa DespreFirme.com, care doreste sa-si pastreze anonimatul.

Intimplari din 600 de firme

Dupa doua saptamini de existenta, sint peste 4.500 de conturi si citeva zeci de mii de accesari pe zi. "Au intrat oameni din peste 600 de firme diferite (din unele de citeva sute de ori, din altele cite o data). O sa vedeti firme din chiar toate domeniile: avocatura, IT, servicii, medical, de la o SPA, de la politia Internetului, de la ministere (lunea trecuta chiar a fost o zi spectaculoasa pentru Ministerul Finantelor), de la Academia de Stiinte Economice, de la tot felul de firme cu sute de accesari, dar care tac chitic", spun cei de la DespreFirme.com.

Companiile intrate pe site sint si clasate in functie de natura mesajelor. Exista si topul celor mai bine vazute firme, in care atmosfera de lucru este ok si unde poti sa-ti faci o cariera de succes. "De-a lungul timpului am vazut o sumedenie de nedreptati care s-au facut in firme, fara ca aceia care le-au suferit sa fi avut posibilitatea sa se apere sau macar sa povesteasca si altora adevarata poveste. Era nevoie acuta de un astfel de proiect in Romania, nu numai pentru angajati, dar si pentru angajatori, care traiesc intr-o negura a ignorantei destul de trista. Pe de alta parte, exista firme exceptionale, care merita sa fie cunoscute, merita ca oamenii sa vina sa lucreze in ele si le putem afla doar printr-un astfel de proiect", explica echipa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.