Stare de oboseala generala, insotita de slabiciune fizica si incapacitate de concentrare, fara cauze bine definite. Astenia apare atunci cand organismul se adapteaza mai greu la diferentele de temperatura, mai ales cand acestea sunt foarte bruste.

Obligatiile profesionale si cele familiale nu tin cont de aceste aspecte, astfel ca, un remediu de tratare a asteniei de toamna este mai mult decat binevenit. Cerealele reprezinta o combinatie ideala de vitamine si minerale, ceea ce ne ajuta sa facem rost de energia necesara in aceasta perioada.

Este recomandabil sa consumam zilnic o portie de cereale cu lapte sau iaurt. Gustoase si usor de preparat, cerealele contin fibre, minerale, vitamine si carbohidrati, fiind foarte importante pentru mentinerea echilibrului alimentar si, implicit, al sanatatii. Pentru a preveni slabiciunea cauzata de astenie, trebuie sa ne vitaminizam organismul. Trebuie sa profitam de fructele toamnei si eventual chiar sa se administreze vitamine si minerale ca suplimente.