Ofertele pentru Revelion in statiunile montane din tara, ce se vor lansa la Targul de Turism, vor fi mai scumpe cu pana la 10% fata de anul trecut, ne-au declarat reprezentantii patronatelor de profil.

Astfel, un sejur pe Valea Prahovei, in perioada Anului Nou, va costa circa 1.000 euro. Proprietarii hotelurilor justifica scumpirea prin investitiile facute si prin cererea uriasa din aceasta perioada.

Romanii care nu-si permit sa mearga pe Valea Prahovei pot alege sa plece, mai ieftin, in strainatate. Agentiile ofera reduceri de pana la 10% clientilor care fac rezervari pentru sejururi externe.

La inceput de an, scumpirile vor lovi si in segmentul cumparatorilor de masini. Persoanele care vor dori sa-si cumpere o masina in leasing vor fi obligate sa achite TVA nu numai la rate, ci si la dobanzi.

Vacanta de iarna in statiunile de pe Valea Prahovei va costa cu pana la 10% mai mult ca anul trecut

Ofertele pentru petrecerea Revelionului in tara, care vor fi prezentate la Targul de Turism din perioada 19 - 22 octombrie, se anunta cu 5 - 10% mai scumpe decat cele de anul trecut. Cauzele s-ar putea regasi in investitiile pe care le-au facut hotelierii sau in cererea considerata "destul de mare" pentru aceasta perioada. Asa se face ca pachetele complete pentru intern rivalizeaza ca tarif cu cele pentru extern, in multe cazuri fiind chiar mai scumpe.

Astfel, un sejur complet de patru zile in Poiana Brasov, la un hotel de cinci stele, va costa peste 1.000 euro. Aceasta valoare depaseste pretul unei vacante in Egipt, in aceeasi perioada, in aceleasi conditii de cazare si masa, in pret fiind inclus si transportul cu avionul. Cu toate acestea, majoritatea locurilor pentru petrecerea sarbatorilor de iarna din acest an au fost vandute sau rezervate, desi unii dintre agentii economici au crescut preturile cu 5-10%, ne-a declarat Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Potrivit acestuia, cele mai cautate destinatii sunt cele de pe Valea Prahovei si Poiana Brasov, dar si statiunile balneo-climaterice precum Vatra Dornei sau Baile Felix, unde cererea a crescut cu 14% fata de anul trecut. Potrivit lui Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT, multi investitori au modernizat hotelurile, au mai facut o piscina sau au bagat banii in dotarile camerelor, iar acesta ar fi motivul principal al cresterii tarifelor. El a adaugat ca, de regula, nu prea se fac reduceri in aceasta perioada, la intern, pentru ca oricum exista cerere.

Reduceri de pana la 10% la sejururile externe
Persoanele care vor vizita Targul de Turism si vor dori sa-si cumpere o vacanta vor beneficia de reduceri de 5-10% la destinatiile externe, daca sunt dispusi sa plateasca pe loc. Ciprian Enea, reprezentant Marketing & PR Turism, ne-a declarat ca, in aceasta perioada, agentiile de turism fac reduceri de aproximativ 10% la destinatiile externe, tocmai pentru a atrage un numar mai mare de turisti.

Trebuie spus ca, in ultimii ani, tot mai multi romani au inceput sa-si doreasca un Revelion in Egipt, Malta sau Tunisia. In plus, este de asteptat ca, in acest an, numarul turistilor care merg in strainatate sa creasca cu 15%, potrivit lui Ciprian Enea. El ne-a precizat ca un sejur de sapte nopti in Tunisia costa 500-700 euro, inclusiv transportul cu avionul si masa festiva de Revelion. Si Malta este tot mai apreciata de romani, mai ales ca un sejur complet intr-un hotel de doua stele poate fi cumparat cu aproximativ 300-600 euro, a adaugat Enea. Cat priveste Egiptul, o vacanta de sapte zile de Anul Nou costa aproximativ 800 euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.