Consilierii municipali au votat un proiect prin care propune Guvernului Romaniei emiterea unei decizii de transmitere cu titlul gratuit in patrimoniul municipalitatii a unor bunuri externalizate de Autoritatea Nationala Apele Romane. Proiectul se refera la preluarea unor lucrari hidrotehnice si salba de lacuri de pe raul Colentina. "Avem obligatia de a face investitii in aceste lacuri aflate in administratia Apele Romane. Bucurestiul are riscul de inundare pe salba de lacuri si avem responsabilitatea de a face investitiile necesare pentru a corela deversarea lacurilor. Primaria Capitalei este singura care a investit in lacurile Bucurestiului pe care le are in administrare.

Vom reabilita toate lacurile de pe salba Colentina", a declarat primarul general Adriean Videanu, la finalul sedintei consilierilor municipali. Potrivit edilului-sef, interesul principal al municipalitatii este de a proteja Capitala de inundatii. "Nu stiu daca lacurile erau o prioritate pentru Apele Romane, dar pentru municipalitate este si le vom reabilita cu prioritate", a mai spus Videanu. Primarul general a precizat ca lucrarile de reabilitare se vor putea executa cu bani din fondurile structurale, nerambursabili, adaugand ca toate contractele de concesiune a lacurilor vor fi preluate asa cum sunt, de catre municipalitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.