Fostul James Bond, in varsta de 76 de ani, a primit premiul "Marcus Aurelius", care recompenseaza cariera unui actor, sub forma unui mic trofeu din aur realizat de Bulgari si reprezentandu-l pe imparatul roman Marcus Aurelius pe calul sau de lupta.

Treisprezece filme in care a jucat Sean Connery vor fi proiectate in cursul Festivalului (13-21 octombrie) Marea gala a fost deschisa de Nicole Kidman, care va prezenta in premiera mondiala filmul "Fur" al regizorului american Steven Shainberg, in care vedeta interpreteaza rolul fotografei new-yorkeze Diane Arbus.16 pelicule de lung metraj s-au inscris in competitie,la eveniment si-au anuntandu-si participarea numeroase personalitati Martin Scorsese, Monica Bellucci, Leonardo di Caprio, George Clooney, Robert De Niro, Harvey Keitel, Luc Besson Filmul "Offset", al regizorului german Didi Danquart, turnat in Romania dupa un scenariu de Cristi Puiu si Razvan Radulescu, avandu-i in distributie pe Alexandra Maria Lara si Razvan Vasilescu, va fi prezentat la Festivalul de Film de la Roma inainte sa aiba premiera in cinematografele germane in noiembrie.

Filmul a fost selectionat in afara competitiei acestei manifestari. Cu o actiune plasata in Bucuresti, "Offset" este o poveste despre neintelegeri lingvistice, culturale si emotionale. Castigatorul marelui premiu, in valoare de 200 000 de euro, va fi ales de catre un juriu format din 50 de cinefili.