"Activitatea desfasurata de Politia Capitalei in primele noua luni ale acestui an a avut ca rezultat reducerea infractionalitatii. Acest fapt a facut din Bucuresti o capitala mai sigura decat Londra sau Praga", a declarat, ieri, chestorul Marian Tutilescu, directorul general al Directiei de Politie a Municipiului Bucuresti. Potrivit unui raport de activitate prezentat de acesta, incepand cu luna iulie a.c., a scazut ponderea criminalitatii stradale, a traficului si consumului de droguri, iar furturile de masini nu mai reprezinta o amenintare pentru bucuresteni.

Din totalul infractiunilor de furt sesizate, cea mai mare pondere (37,7%) o au furturile din masini si din marile centre comerciale, numarul persoanelor care reclama furturi din buzunare sau de autoturisme fiind in scadere, mai reiese din raportul prezentat de chestorul Tutilescu. De asemenea, se remarca un trend descendent si in ce priveste talhariile, acestea fiind cu 5,6% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Inmultirea actiunilor de flagrant pe care agentii de politie le-au intreprins in urma sesizarilor au redus criminalitatea stradala cu 11,5 procente, ceea ce face ca Bucurestiul sa fie considerat mai sigur decat alte capitale europene, precum Londra sau Praga.

Tot din raport reiese faptul ca in perioada analizata, a crescut cu 34,8% numarul infractiunilor descoperite pe segmentul traficului si consumului de droguri, dar si rata infractionalitatii economice.

Ritmul descendent al actiunilor de incalcare a legii, inregistrat in aceasta perioada, este explicat de Tutilescu prin faptul ca "a crescut mobilitatea patrulelor de politie prin incadrarea unui nou numar de 250 de agenti, dar si prin achizitia a 340 de autoturisme de patrulare". Pentru a indeplini cat mai bine obiectivul "siguranta si incredere", politistilor li se vor mai achizitiona pana la sfarsitul anului 340 de calculatoare si 50 motociclete. Adriana Baitan


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.