Conform noilor reglementari privind drepturile de autor publicate in Monitorul Oficial, romanii vor plati aceasta taxa si la cumpararea floricelelor de porumb din sala de cinema

Inca de cand se afla in stadiu de proiect, Legea drepturilor de autor a starnit o serie de controverse. Cablistii s-au plans ca taxa pentru drepturile de autor ii vor obliga sa creasca pretul abonamentelor. Televiziunile au spus ca nu este corect sa fie obligate sa plateasca drepturi de autor din totalitatea veniturilor, in conditiile in care nu toate programele pot face obiectul Legii drepturilor de autor (stirile si talk-show-rile, de exemplu). Cu toate acestea, in Monitorul Oficial de vineri, 6 octombrie, au fost publicate doua decizii ale Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).

LA CINEMA

Organismele de gestiune colectiva vor incasa drepturi de autor din tot ce se poate. De exemplu, articolul 4 al "Propunerii de metodologie privind utilizarea prin proiectie publica a repertoriului de opere cinematografice si alte opere audiovizuale" stipuleaza ca "baza de calcul a remuneratiei o reprezinta incasarile din vanzarea de bilete, programe, materiale promotionale, consumatii etc.". Mai pe romaneste, cine merge la cinematograf plateste drepturi de autor atunci cand isi cumpara popcorn sau suc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.