In perioada 16-21 octombrie, Asociatia Pentru Sprijinirea Tinerilor Cineasti organizeaza cea de-a treia editie a Festivalului International de Scurtmetraj "Where is the Love", eveniment ce va prezenta cinefililor bucuresteni peste 160 de filme de fictiune, animatie si documentare. Festivalul se va desfasura in trei sali de cinema din Capitala: Eforie, Cotroceni si Preoteasa, accesul publicului fiind liber.

Manifestarea are un caracter competitiv, organizatorii scotand la bataie premii de peste 15.000 de euro pentru cele cinci sectiuni: scurtmetraj de fictiune, scurtmetraj de animatie, scurtmetraj documentar, concurs de scenarii si "Shake de Ads" - sectiune in care tinerii vor realiza un scurtmetraj, combinand mai multe spoturi publicitare, filme sau clipuri muzicale.
11 filme romanesti de fictiune

Din cele 350 de filme inscrise in sectiunea de scurtmetraje (unde intra fictiune, animatie si documentar), Irina Nistor a selectat filmele ce vor putea fi urmarite de cinefilii bucuresteni.
La acest capitol au fost selectionate filme din Elvetia, Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Germania, Spania, Franta, Belgia, Canada, Australia, Iran, Italia, Costa Rica si Turcia.

In competitia pentru scurtmetraj de fictiune, Romania este reprezentata de 11 filme, regizate de Iulia Rugina, Catalin Leescu, Paul Negoescu (castigatorul primei editii), Briscan Zara, George Adamescu, Patricia Radoi, Alexandru Mavrodineanu, Andreea Stan, Alina Floroi si Andreea Stan. In competitia de animatie, Romania este reprezentata de Vlad Fenesan, Ileana Stanculescu si Nemethi Andras Barna.

Potrivit organizatorilor, programul proiectiilor arata astfel: Cinema Glendale - orele 11.00-18.00 (subtitrari in limba engleza), Cinema Eforie - orele 14.30-22.00 (subtitrari in limba romana) si Preoteasa - orele 13.00-23.00 (subtitrari in limba romana).

Premii tentante

La finalul acestui festival cu caracter competitiv, juriul, format din Laurentiu Damian, Camelia Nicolae, Andrea Constantino, Steve Teers si Manuela Cernat, va acorda o serie de premii tentante pentru orice regizor tanar.

Astfel, premiul pentru "cel mai bun film" ii va asigura castigatorului prezenta in juriul editiei de anul viitor, premiul pentru "cel mai bun film de animatie" consta intr-un pachet software Maya 8 (in valoare de 8.000 de euro), premiul pentru "cel mai bun film romanesc" - pelicula de 16 mm in valoare de 1.200 de euro -, "cel mai bun documentar" - pachet software Avid, in valoare de 1.600 de euro -, iar premiul pentru "cel mai bun scenariu" - echipament de filmare in valoare de 5.000 de euro.

"Morometii", pe DVD

Pe langa programul propriu-zis, editia din acest an a Festivalului "Where is the Love" mai cuprinde si o serie de programe speciale. Astfel, putem enumera proiectia filmului "Tutunul dauneaza grav sanatatii", in regia lui Paul Negoescu, lansarea pe suport DVD a filmului "Morometii", in regia lui Stere Gulea, lansarea cartii "Magistrul", de Irina Margareta Nistor, si work-shop-ul intitulat "Low budget for Big Movies", ce va fi sustinut de Steve Teers, de la Diva Pictures (Marea Britanie). In plus, in cadrul festivalului va avea loc si avanpremiera filmului "Piccolo si Saxo", o coproductie Franta - Romania, a carei premiera este programata in luna decembrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.