Dupa succesul Zilelor Muzicii la Brasov, organizatorii manifestarii "Musica Coronensis 2006" ofera un amplu program in perioada cuprinsa intre 13 si 15 octombrie 2006. Un rol deosebit il are aici, inainte de toate, bogata traditie muzicala a Bisericii Negre din Brasov. Lucrarile compozitorilor germani din Transilvania se vor bucura si in acest an de o atentie deosebita.

Programul incepe in acest an cu vernisajul de la "Casa Muresenilor" a unei expozitii de manuscrise muzicale brasovene de-a lungul a patru secole si cu concertul "Viata muzicala a Brasovului - un oras multinational".

Sambata, 14 octombrie, dr. Carmen Puchianu va citi din operele lui Heinrich Heine pe un fond muzical oferit de tanarul pianist, in varsta de 15 ani, Mihai Diaconescu. Seara, Biserica Neagra va fi locul de desfasurare a concertului coral sub bagheta lui Steffen Schlandt.

Götz Teutsch, violoncelist al Filarmonicii din Berlin si Steffen Schlandt vor sustine duminica dimineata un concert pentru violoncel si orga. In seara zilei de duminica, orchestra "Virtuozii din Bucuresti" va interpreta la Biserica Neagra, sub bagheta lui Horia Andreescu, lucrari de Sartorius, Mozart si Dittersdorf.

Festivalul "Musica Coronensis" este sprijinit si in acest an de Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti, printre sponsori numarandu-se si Institutul Goethe din Bucuresti si Institutul pentru Relatii cu Strainatatea (IFA) din Stuttgart.