Deputatii au aprobat, ieri, acordarea unui sprijin financiar de 200 de euro pentru cei care se casatoresc pentru prima oara, incepand cu data de 1 ianuarie 2007. Acest ajutor financiar va fi dat la constituirea familiei, fiecare dintre soti trebuind sa se afle la prima casatorie si sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania, indiferent de cetatenia lor. Totodata, sotii vor trebui sa depuna o cerere in termen de 30 de zile de la casatorie, iar sprijinul se va acorda numai in situatiile in care nu a intervenit desfacerea, desfiintarea sau incetarea casatoriei pana la data platii.

Pe de alta parte, in timpul dezbaterilor de la Camera Deputatilor, conservatorul Petru Calian a spus ca tinerilor casatoriti le vor ajunge cei 200 de euro doar pentru "cateva butelii de vin". El a propus si acordarea unui sprijin financiar de 200 de euro pentru fiecare nastere, astfel incat sa fie incurajata natalitatea.

La randul sau, deputatul Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca acest proiect de lege este un "plagiat" dupa initiativa legislativa a grupului parlamentar al PRM, cu exceptia faptului ca partidul din care face parte a propus acordarea unui ajutor financiar de 60 milioane de lei pentru casatorie, si nu de opt milioane, cum propune guvernul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.