Ieri, sindicalistii din sistemul sanitar au protestat, timp de doua ore, in Piata Constitutiei, cerand marirea salariilor cu 70% si majorarea bugetului sanatatii, pentru anul viitor. Dupa negocierile dintre sindicalisti si ministrul Sanatatii nu este exclusa o greva. Ministrul Eugen Nicolaescu le-a spus sindicalistilor ca nu se pronunta cu privire la cresterea salariilor decat dupa aprobarea bugetului pe anul 2007.

Presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a precizat ca in anul 2007 peste 4% din PIB ar reveni sanatatii, ceea ce, ar fi o premiera. Cadrele medicale vor acordarea tichetelor de masa in 2007 pentru toti salariatii din reteaua sanitara si de asistenta sociala, elaborarea unor noi normative de personal, acordarea tuturor drepturilor prevazute de lege pentru functionarii publici, precum si indeplinirea pana la sfarsitul anului a angajamentelor asumate de Ministerul Sanatatii Publice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.