O echipa mixta de cineasti, o parte din Basarabia, o parte din Romania, a pus la cale un scurtmetraj de fictiune, care, treptat, a ajuns un mediumetraj, iar lansarea lui va avea loc in noiembrie la Festivalul DaKino.

Filmul se va numi "Pam para-ram" si este scris si regizat de regizorul basarabean Patru Hadarca (foto), cunoscut la noi pentru cateva montari de pe scenele teatrelor natinale din Craiova, Botosani etc., dar mai cunoscut in Moldova pentru disidenta sa de acum trei ani. In 2003 era directorul Teatrului National de Stat din Chisinau si a protestat in strada fata de nerecunoasterea institutiei ca fiind una romaneasca. A fost demis automat si "mustrat aspru", ajungand persona non grata in institutiile din Chisinau, iar astazi are deschis un proces impotriva statului moldovean la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.