Bucurestenii vor avea pana in 2010 o retea de fibra optica numita "NetCity", care va asigura un sistem de telecomunicatii rapid, la standarde europene. Municipalitatea a selectat trei oferte dintre cele depuse de firmele interesate sa implementeze proiectul, informeaza Amos News. Firma castigatoare va fi cunoscuta la inceputul lui 2007, iar lucrarile vor incepe in primavara anului viitor.
Proiectul a fost impartit pe mai multe etape, iar prima dintre ele, care vizeaza instalarea retelei in zona centrala, va fi gata pana in 2008.

Cea de a doua etapa, care consta in definitivarea retelei de distributie si finalizarea bransamentelor, se va finaliza in 2010, urmand ca pana in 2014 reteaua sa se dezvolte pana in orasele invecinate. Finantarea, proiectarea, executia si administrarea investitiei vor fi realizate printr-un parteneriat public-privat, incheiat intre municipalitate si firma castigatoare.

Reteaua magistrala va avea o lungime de 92 kilometri, iar cea de distributie se va intinde pe 452 kilometri.Reteaua de fibra optica va asigura dezvoltarea sistemului de telecomunicatii si va inlatura aspectul inestetic al cablurilor atarnate pe stalpii din oras.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.