Premiul Nobel pentru Economie a fost decernat americanului Edmund S. Phelps, pentru activitatea sa in domeniul macroeconomiei, a anuntat luni comitetul de decernare al premiilor Nobel, conform NewsIn. Contributia lui Phelps, in varsta de 73 de ani, "a avut un impact decisiv atat asupra cercetarii economice cat si asupra politicii", a adaugat comisia.

Acesta a activat un timp indelungat la universitatea americana Columbia, dupa ce a absolvit cursurile universitatii Yale, cea mai importanta teorie a acestui fiind cea asupra ratei naturale a somajului - detaliind asupra existenta acestui concept, cum se determina marimea fenomenului si cum ar putea piata sa profite de pe urma acestor informatii pentru a reduce somajul.

Anul trecut premiul Nobel a fost atribuit lui Thomas Schelling si Roman Aumann pentru "ameliorarea intelegerii conflictelor si cooperarii in cadrul teoriei jocurilor". Doar doua premii Nobel mai trebui sa fie acordate in acest an, cel pentru literatura ce va fi anuntat la Stockholm si cel pentru pace care va fi decernat la Oslo.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.