REMEDII. Anemia este o stare de slabiciune, cauzata de scaderea numarului de globule rosii si a nivelului de hemoglobina din sange.

Primele simptome ale acestei afectiuni sunt pierderea apetitului, ameteli si diverse sunete in urechi, constipatie, irascibilitate si dureri de cap. O anemie care nu a capatat aspect grav poate fi usor tratata prin adaosul de fier in alimentatie, pentru a spori nivelul hemoglobinei. In acest scop sunt recomandate urmatoarele alimente: strugurii, curmalele, mazarea, alunele, mierea, pastarnacul, hreanul, usturoiul, ceapa, dovleacul, morcovii, fasolea, soia si spanacul.

O serie de remedii naturiste pot combate manifestarile anemiei. Doua lingurite de miere, luate zilnic in cerealele de la micul dejun sau pe paine prajita, intaresc organismul slabit. Pisati coji de arahide si luati zilnic cate o lingurita plina, impreuna cu o jumatate de pahar cu apa calda. Un alt sfat de la specialisti: mancati salata din oua fierte si tomate (de trei ori pe zi) sau salata facuta dintr-un mar, o rosie si trei lingurite de seminte de susan (de doua ori pe zi).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.