"Revizorul" de Gogol si "Hamlet album de familie" sunt cele mai recente spectacole jucate la Teatrul de Comedie si Teatrul Mic. In primul caz, reprezentatia a fost "sabotata" de zece reprize de aplauze, asortate cu un ras strasnic. In cel de-al doilea, tacerea jenanta a spectatorilor care paraseau rand pe rand sala a generat, la final, aplauzele de complezenta ale celor ramasi - rasplata pentru efortul unor actori care au invatat pe dinafara niste texte. Concluzie: decat sa va duceti o data la "Hamlet", mai bine v-ati duce de doua ori la "Revizorul".

"Doamne, ajuta-ma si pe mine sa trec hopul asta si-ti aprind o lumanare cum n-ai vazut de cand mama te-a facut!", spune, cazut in genunchi, primarul Anton Antonovici (George Mihaita). In micul sau orasel trebuie sa vina un revizor de la Petersburg, o amenintare pentru viata functionarilor care traiesc in nelegiuire si huzuresc din spagi. Iar in urbe se iteste repede zvonul ca un tanar care nu plateste niciodata mancarea la hanul la care sta are toate semnalmentele inspectorului infricosator. Luat drept altul, imberbul Hlestacov (stefan Banica jr) le joaca tuturor o farsa. Ii jecmaneste de bani, flirteaza cu fiica, dar si cu sotia conducatorului targului, care, naiv, il gazduieste in propria casa. "Eu, de mic copil am fost primitiv", isi tradeaza primarul ospitalitatea.

Regizat de Horatiu Malaele, spectacolul e inchegat, imprevizibil si nu-si epuizeaza rezervele strategice de umor. Actorii isi condimenteaza diferit interpretarile, transformandu-si in unicate personajele. Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Eugen Racoti isi merita locul pe scena si in aplauzele publicului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.