Teatrul Bulandra va gazdui, in zilele de 10, 11 si 12 octombrie, spectacolul de teatru de marionete sicilian traditional "Infrangerea de la Roncevaux" al companiei Opera dei pupi Turi Grasso di Acireale. Reprezentatiile vor avea loc la Sala Izvor, de la ora 19.00. Turneul in Romania cu aceast spectacol este organizat de Institutul Italian de Cultura, Centrul European Finance si Centrul Cultural Italian. Inspirat din poemul cavaleresc "Chancon de Roland" si din traditia orala a cantaretilor populari sicilieni, spectacolul nareaza una dintre paginile cele mai emblematice din istoria carolingiana, dar si din traditia papusarilor sicilieni.

La Acireale - in special, spectacolul si personajul sau principal au fost iubiti, adoptati si reprezentati mai bine de o suta cincizeci de ani, iar traditia marionetelor si a papusarilor s-a transmis din generatie in generatie. Regia si scenariul apartin lui Turi Grasso. Din distributie fac parte Turi Grasso, Gaetano Grasso, Giuseppe Grasso, Angelo Bella, Maurizio Trovato, Sebastiano Cavallaro, Amanda Grasso.

Compania "Opera dei pupi Turi Grasso di Acireale", aflata la primul sau turneu in Romania, prezinta publicului de toate varstele din Bucuresti si Cluj-Napoca spectacolul "Infrangerea de la Roncevaux".
Parintii ar trebui sa tina cont ca aceste spectacole se adreseaza in primul rand copiilor, pe care ar trebui sa ii ia de manuta si sa ii duca la sala de teatru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.