Cu toate investitiile destinate lucrarilor de reabilitare a Sibiului pentru Capitala Europeana Culturala 2007, municipiul va fi un santier pentru turistii asteptati anul viitor. Primarul orasului se teme ca centura ocolitoare a orasului se va incheia abia in 2008 si, totodata, critica Agentia Nationala de Turism ca nu s-a implicat in program.

Numai pentru modernizarea orasului, in vederea Programului "Sibiu-Capitala culturala Europeana 2007" s-au investit 100 milioane de euro, cea mai mare parte din aceasta suma fiind sustinuta de Consiliul Local si de la bugetul de stat, plus o buna parte de la parteneri, a anuntat primarul Klaus Johannis. O alta investitie consistenta, 60 milioane euro, a revenit reabilitarii aeroportului, insa doar terminalul va fi finalizat in primavara viitoare. Restul lucrarilor se vor termina in 2008.

Tot pentru 2008 s-a apreciat ca vor fi incheiate lucrarile pentru centura ocolitoare a orasului, una din principalele cai de acces. La ora asta, Sibiul este sufocat din cauza traficului, fapt pentru care oficialitatile cauta cu disperare solutii, care ajung la o valoare de 15 milioane de euro. Primarul spera ca lucrarile destinate fluidizarii traficului sa fie finalizate pana la sfarsitul anului curent.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.