48 de copii cu dizabilitati au reusit sa se simta elevi obisnuiti si sa invete in scoli obisnuite. Ajutati de elevi obisnuiti.

Liceenii si elevii de gimnaziu din sectorul 4 al Capitalei au facut un prim pas spre integrarea colegilor mai putin norocosi in scoli si in comunitate. Sansa lor a fost programul de incluziune prin actiune comunitara initiat de Ministerul Educatiei in cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC), prin care au fost introduse in scoli activitati pe baza de voluntariat menite sa-i ajute pe cei aflati in dificultate.

Excedent de participare

"Copiii au fost foarte receptivi si au dorit din prima clipa sa se implice in acest proiect. Surpriza a fost ca si parintii lor au fost la fel de intelegatori. Succesul este al lor, al parintilor, al profesorilor si al copiilor implicati in proiect", a spus Loredana Tudorache, unul dintre coordonatorii proiectului.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.