In timp ce pilula anticonceptionala a implinit 50 de ani de existenta, au aparut pe piata plasturii, implanturile si inelele vaginale, ca noi metode de contraceptie. In ultimii ani au fost facute foarte multe inovatii, iar cercetatorii sunt de parere ca pe viitor nu vor mai avea loc schimbari revolutionare, in schimb se asteapta la imbunatatiri ale metodelor deja existente.

Pilula care intrerupe ciclul menstrual

Aproape toate femeile viseaza la acest lucru. De aceea, cercetatorii americani au inceput sa studieze aceasta posibilitate.

In septembrie 2002, a aparut in Statele Unite o pilula care permite femeilor sa nu aiba ciclu menstrual decat de patru ori pe an. Compusa din aceiasi hormoni ca si pilula clasica, ea se administreaza neintrerupt. Fiecare cutie contine 84 de comprimate active si 7 inactive care declanseaza ciclul menstrual o data la trei luni. Este posibil ca aceasta pilula sa apara in curand si pe piata din Europa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.