PERICOL. Dupa ce ieri, in Capitala, a fost neobisnuit de cald, inregistrandu-se temperaturi de 32 de grade Celsius, meteorologii anunta ploi insemnate cantitativ, insotite de intensificari ale vantului si de descarcari electrice, incepand de astazi.

"In sudul tarii, ploile vor tine pana duminica. De saptamana viitoare vremea va fi ceva mai frumoasa, dar nu la fel de calda ca pana acum", ne-a declarat meteorologul de serviciu de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). In nordul Olteniei, Muntenia, sudul Moldovei, Carpatii de Curbura si in Carpatii Meridionali, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si, izolat, chiar 50 de litri pe metrul patrat, se arata in atentionarea transmisa de ANM. La randul lor, hidrologii arata ca exista riscul de viituri rapide in bazinele raurilor Somes, Crisuri, Mures, Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Jiu, Olt, Arges, Ialomita Siret si Prut.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.