NATURAL. Auriu si limpede, uleiul de floarea-soarelui ajuta nu doar la prepararea celor mai gustoase fripturi, ci contribuie si la mentinerea organismului in forma maxima.

Ingredient de baza, prea putine bucate ramanand neatinse de virtutile sale culinare, uleiul de floarea-soarelui este si un excelent leac intern si extern. Ne referim aici, evident, la uleiul obtinut prin presare la rece, si nu la variantele sale rafinate sau dublu rafinate, pe care le gasim in comert. Acest ulei natural de floarea-soarelui poate fi gasit in farmaciile naturiste, fiind foarte bogat in vitaminele E si F, in acizi grasi nesaturati (extrem de sanatosi pentru inima si vasele de sange). Continutul bogat in substante cu efecte antiinfectioase, stimulatoare ale activitatii hormonale si regenerative face din auriul ulei un remediu indicat la inceput de sezon rece. Bolile cardiovasculare corelate cu valori ridicate ale colesterolului sunt vindecate, daca se introduce in alimentatie, in locul uleiului de floarea-soarelui rafinat, cel obtinut prin metode naturale.

Una dintre virtutile terapeutice ale uleiului de floarea-soarelui este capacitatea de crestere a rezistentei la frig. Doua lingurite de ulei se combina cu o lingurita de pulbere de ghimbir si se amesteca bine. Cu acest preparat se maseaza portiunile de piele care sunt mai expuse, cu putin inainte de a iesi la frig. Pentru albirea dintilor, reducerea sangerarii gingiilor si improspatarea respiratiei, vom lua o lingura de ulei in gura, pe care nu o vom inghiti, ci vom agita bine uleiul prin intreaga cavitate bucala, timp de cinci minute.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.