Debransarea individuala de la sistemul de termoficare va fi interzisa incepand din luna martie a anului viitor, odata cu intrarea in vigoare a unei noi legi a energiei termice, care prevede ca fiecare asociatie de proprietari va fi obligata sa decida ce sistem de incalzire doreste. Anuntul a fost facut, ieri, de Adrian Bucur, directorul RADET Bucuresti, care a dezvaluit ca debransarea unui consumator de energie termica nu va mai fi permisa, decat in situatia in care vor fi debransati toti proprietarii inscrisi in asociatia respectiva.

"Instalatiile in bloc sunt gandite sa functioneze unitar, iar incepand din martie 2007 nu se vor mai accepta debransari individuale, decat daca tot blocul vrea centrale termice. Daca 80% din proprietarii de apartamente amplasate intr-un bloc au centrale termice, ceilalti nu vor fi obligati sa-si monteze astfel de instalatii. Daca din cei 20%, unul singur vrea sa se debranseze, atunci trebuie sa se debranseze tot blocul sau se va mentine situatia actuala", a spus Bucur. Potrivit acestuia, peste 85% din bucuresteni sunt bransati la sistemul centralizat de termoficare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.