Carii, pete si respiratie urit mirositoare. Acestea sint problemele pe care le-ar putea rezolva pasta de dinti, al carei consum este prea mic in Romania.

Romanii folosesc de aproape sase ori mai putina pasta de dinti decit ar fi normal si doar o periuta de dinti la doi-trei ani, in loc de una pe trimestru, a declarat ieri Alexandru Brezoescu, director executiv al Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice (UNAS).

El precizeaza ca, potrivit unui studiu al companiilor specializate in igiena orala, un roman foloseste pe an un tub si un sfert de pasta de dinti, adica 125 ml, de sase ori mai putin decit ar fi normal. Necesarul minim pentru doua spalari pe zi ar fi de 600 de mililitri, adica sase tuburi de pasta de dinti pe an. Mai mult, in Romania, un cetatean foloseste, in medie, o periuta de dinti intre doi si trei ani, cind in mod normal ea trebuie schimbata la trei luni. Sint cazuri cind o familie are o periuta pentru toata familia. Medicul spune ca aproape 90% din populatia Romaniei are o suferinta dentara, cel mai frecvent intilnite fiind cariile - de care sufera 72% dintre cetateni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.