Romanii se uita mai mult la pret cind e vorba sa cumpere detergent. Dar nu stiu sa il dozeze si o fac mai mult dupa instinct.

Masinile de spalat rufe si detergentii au influentat obiceiurile de spalare ale romanilor. Daca in trecut majoritatea spalau manual, cu sapun, acum acestia folosesc masinile de spalat automate sau semiautomate si detergenti sintetici. Insa obiceiurile de spalare ale romanilor difera, in comparatie cu tarile vecine din Europa de Est.

In urma unui sondaj efectuat de Asociatia Internationala pentru Sapunuri, Detergenti si Produse de Intretinere (A.I.S.E.), peste 50% dintre romani considera ca diferenta cea mai mare este utilizarea masinii de spalat, fata de parintii lor, care spalau rufele manual.

In schimb, peste 60% dintre polonezi, cehi si unguri au mentionat ca principala diferenta este gama mai larga de produse disponibile astazi pe piata. De asemenea, alte doua diferente constau in faptul ca detergentii din ziua de azi sint mai buni decit cei din trecut, iar spalatul rufelor este, in prezent, o activitate care consuma mult mai putin timp decit in trecut. Jumatate dintre romani sint de acord cu acest lucru.

Conteaza pretul

Pretul este principalul criteriu pentru preferintele romanilor atunci cind trebuie sa cumpere detergenti de spalat rufe. Peste 60% dintre acestia prefera sa cumpere detergent mai ieftin, chiar daca acesta este de o calitate inferioara. Pretul este un criteriu important si pentru 78% dintre polonezi.

In schimb, cehii considera ca marca este cea care conteaza mai mult, in timp ce ungurii sint mai orientati spre pret, la fel ca romanii. Aproximativ 60% dintre subiectii unguri chestionati au mentionat pretul ca pe un criteriu de decizie, in timp ce numai 24% au mentionat brandul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.