Peste 50 de batrini singuri si bolnavi din Timisoara beneficiaza, de ieri, pentru prima data in Romania, de un sistem de supraveghere 24 de ore din 24, prin care pot anunta, apasind un buton, daca se simt rau, urmind ca in cel mai scurt timp sa primeasca ajutor. Viceprimarul municipiului Timisoara, Adrian Orza, a declarat ca virstnicilor le-au fost montate bratari ori lantisoare prevazute cu un buton, care, apasat la nevoie, ii pune imediat in legatura cu un dispecer. Batrinii nici nu trebuie sa se miste pentru ca vorbesc la un interfon, iar in functie de problema un asistent social de la Primarie sau un medic va sosi acasa.

"In momentul in care batrinul apeleaza de acasa ca i s-a facut rau sau a cazut, noi de aici apasam si luam legatura cu el si, pe urma, prin acest buton functioneaza microfonul si el vorbeste, iar noi raspundem", a declarat Elisabeta Gubincik, referent la Primaria Timisoara. Sistemul, adus din Franta, a costat 30.000 de euro. In acest program pot fi introdusi si virstnici care mai au rude, dar care nu se pot ocupa de ei. Contra sumei de doua sute de euro, acestia pot primi un aparat cu ajutorul caruia se conecteaza la sistem.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.