In perioada 7-14 octombrie se va desfasura a doua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de povesti”.

Organizatorii isi propun si in acest an ca pe parcursul celor 8 zile de desfasurare sa ofere locuitorilor Bucurestiului o sarbatoare a teatrului pentru copii sub deviza "Vreau la teatru".

Sectiunea spectacole, in cadrul careia vor fi invitate 12 teatre pentru copii din tara (Braila, Constanta, Miercurea-Ciuc, Tg. Mures, Bacau) si din strainatate (Italia, Slovenia, Spania, Irlanda, Finlanda, Franta), va avea un caracter competitional. Juriul format din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu-Presedinte al AICT- sectia romana (Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru), prof. univ. dr. Doina Modolla si John Elsom-Presedinte de onoare AICT (Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru), va acorda urmatoarele premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol; Premiul pentru interpretare; Premiul pentru dimensiune interculturala.

Sectiunea spectacole-lectura va oferi publicului creatii ale dramaturgiei contemporane pentru copii, din spatiul german.

Vor mai fi organizate: workshop-uri de improvizatie sustinute de performeri din Romania, India, Spania; un colocviu cu tema: "De ce 80% dintre romani isi bat copiii?"; "Educatia Timpurie - spectacole de teatru pentru copii intre 0-3 ani"; reprezentatii interactive in spatii neconventionale sustinute de Fundatia Abracadabra; lansari de carte, expozitii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.