Aproape 15 tone de peste au furat romanii in primele opt luni ale anului, din lacurile autohtone, conform Inspectoratului General al Jandarmeriei. Speciile preferate de braconieri sunt crap, salau, caras, somn, biban si platica. Din mai mult de 1.300 hoti de peste identificati, mai bine de 1.000 provin din mediul rural, motivele pe care le invoca acestia fiind mereu aceleasi: lipsa banilor pentru "d-ale gurii" si necunoasterea legislatiei in domeniu. In topul celor mai "braconate" judete conduce Oltul, urmat, in ordine, de Teleorman, Braila, Dolj si Tulcea.

Metoda "Digul cu carbid"

Daca justificarile celor prinsi cu plasa plina de peste se repeta, modalitatile lor de "operare" variaza. Una dintre cele mai ingenioase metode de braconat a fost depistata in luna iulie, in judetul Arges. Cinci indivizi au fost filati de jandarmi in timp ce-si faceau de treaba prin preajma paraului Bascov. Patru dintre ei au sapat o groapa de cativa metri latime, pe care au racordat-o la cursul apei printr-un canal. Apoi, au blocat cursul raului cu ajutorul unui dig construit din nisip si pietre, umpland groapa cu apa. In acelasi timp, al cincilea individ, aflat in avalul raului, la 50 de metri de baraj, a aruncat in apa var si carbid.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.