Necazurile Mariei, fata de 19 ani care la sfarsitul lunii ianuarie a donat ovule la clinica Global Art, se tin lant. Ea a fost ieri din nou ingrijita de medicii de la Spitalul Universitar. Ce parea sa fie un vis implinit - caci fata a donat ovule ca sa stranga bani de nunta - s-a dovedit a fi un calvar. in ciuda ingrijirii de care a avut parte timp de opt zile cat a stat internata la Spitalul Universitar, Maria are in continuare probleme de sanatate. Ieri ea a ajuns din nou la spital. "Ma simteam rau. Mai ales seara, am dureri in zona abdomenului si stari de voma, iar burta a inceput din nou sa mi se umfle", ne-a povestit Maria. Dupa extractia de ovule fata a facut complicatii. Ovarele i s-au marit ingrijorator, iar burta i-a crescut de parca era gravida. Ieri, la Universitar, Mariei i s-au facut alte analize si a putut merge acasa. Nu se stie insa cand va fi nevoita sa revina la spital. La Global Art s-a facut deja un control, iar inspectorii de la Directia de Sanatate au "taiat" o amenda de 20 de milioane de lei, din motive de... igiena.

Din centrul medical lipsea cu desavarsire dezinfectantul pentru instrumentar, dar si contractul de incinerare a deseurilor. Pana acum, autoritatile nu au gasit vreo autorizatie a clinicii pentru fertilizare in vitro. Desi administratorul firmei a recunoscut - spun cei de la Ministerul Sanatatii - ca la Global Art se faceau fertilzari in vitro. De asemenea, inspectorii nu au primit nici un document din care sa reiasa ca medicii si biologii care lucrau la clinica aveau autorizatii de libera practica pentru fertilizare in vitro. Legalitatea practicilor de la Global Art ramane a fi stabilita de anchetatori, iar investigatiile sunt abia la inceput. "Se fac deja actele premergatoare, iar audierile vor incepe in urmatoarele zile. Deocamdata incepe verificarea documentelelor firmei de la Registrul Comertului si a celor de la sediul clinicii", ne-a declarat procurorul sef adjunct al Parchetului Capitalei, Marius Iacob.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.