Doua coridoare europene, peste 20 de autostrazi, trenuri care vor merge cu 250 km/ora, puncte moderne de traversare cu bacul, poduri si patru aeroporturi nou-noute

Ministerul Transporturilor a intocmit un proiect ambitios de amenajare a teritoriului. In 2050, Romania va arata ca in Star Trek si va avea doua coridoare europene, peste 20 de autostrazi, trenuri care vor merge cu 250 de km/ora, puncte moderne de traversare cu bacul si patru aeroporturi nou-noute.

Planul de amenajare a teritoriului national (PATN), publicat in Partea I in Monitorul Oficial nr. 806 de la 26 septembrie 2006, ne dezvaluie o Romanie ce poate fi considerata de domeniul SF-ului: peste 20 de autostrazi, drumuri exprese, linii de transport feroviar pentru trenuri care sa circule cu viteza de peste 250 de kilometri la ora, poduri, cai navigabile si puncte moderne de traversare cu bacul. Visul frumos al Ministerului Transporturilor se opreste insa aici. In monitor nu apar termene macar pentru demararea lucrarilor.

"Fiecare domeniu isi stabileste care sunt prioritatile. Momentan, pentru unele lucrari din plan sunt realizate studiile de fezabilitate, iar pentru alte nu. Termenul de executie al lucrarilor cuprinse in PATN este de 50 de ani", a explicat Gheorghe Patrascu, director general in cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). "Planul publicat in Monitor este imaginea dorintelor noastre, adica ceea ce am vrea noi sa avem", a explicat Patrascu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.