Invatamantul romanesc dispune de dotari, care sunt, in cele mai multe cazuri, la nivelul anilor '70, iar sistemul salarial actual dezavantajeaza in mod clar preparatorii, asistentii, lectorii si conferentiarii, se arata intr-un comunicat al Federatiei Educatiei Nationale, remis Rompres.

"Dupa binemeritata crestere salariala pentru profesorii universitari de 100%, ceilalti angajati din invatamantul superior au fost uitati, ceea ce face ca FEN sa ceara la urmatoarea intalnire cu echipa guvernamentala ca Ministerul Educatiei si Cercetarii sa stabileasca o noua grila de salarizare pentru invatamantul superior, care sa tina cont de toti angajatii, a precizat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

Federatia Educatiei Nationale se va implica pentru ca noua lege a invatamantului superior sa fie in concordanta atat cu schimbarile la nivel european cat si cu nevoile personalului din universitati. "Trebuie sa recunoastem ca la ora actuala sunt doua tipuri de rectori: unii care fac eforturi laudabile pentru a face fata unui sistem ce adesea incalca principiile autonomiei si cei care se folosesc de autonomia universitara pentru a face afaceri la limita legii. Consider ca si in invatamanul superior trebuie realizata o reforma care sa tina cont si de moralitate", a mentionat Croitoru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.