In seara de vineri, 6 octombrie, Orchestra Nationala Radio va deschide stagiunea 2006-2007 cu un concert extraordinar dirijat de Christian Badea cu "Simfonia a IX-a" de Mahler. Christian Badea a studiat vioara in Romania, de unde a plecat in 1970 la Bruxelles si definitiv in 1974 la New York, unde a studiat dirijatul la Juilliard School, pana in 1976. Ulterior, activitatea sa de dirijor a devenit importanta atat in Statele Unite, cat si in Europa.

Dirijorul Christian Badea a evoluat de-a lungul carierei sale in cele mai importante sali de concerte si teatre de opera din Europa, America de Nord si Asia. Christian Badea a venit sa dirijeze in Romania dupa 32 de ani de absenta la invitatiile repetate ale directorului Formatiilor Muzicale Radio, Nicolae Costin. Printre orchestrele pe care le-a dirijat in Europa se gasesc Royal Philharmonic si BBC Symphony din Londra, Amsterdam Philharmonic si Radio Philharmonic din Olanda, Beethovenhalle Orchestra din Bonn, Orchestre Philharmonique de la Radio din Paris, RAI Orchestra din Torino, iar in America Pittsburgh Symphony, National Symphony in Washington, D.C., Montreal Symphony etc. Angajamentele sale din viitorul apropiat includ concerte si productii de opera in Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Italia, Portugalia si Spania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.