Fostul presedinte al Academiei Romane Eugen Simion este suparat pe institutia pe care nu de mult timp a parasit-o, acuzand actuala conducere a Academiei ca "a blocat" proiectul editarii manuscriselor facsimilate ale lui Mihai Eminescu

"Nu s-a mai facut nimic. Este un blocaj total in acest proiect de interes national. Academia Romana stagneaza lucrurile. Sunt absolut dezolat de aceasta problema. De noua luni de zile suntem intr-o discutie fara sfarsit. Bani pentru facsimilarea manuscriselor ar exista in bugetul Academiei Romane, insa probabil se vor pierde", a declarat Eugen Simion.

Potrivit acestuia, motivul stagnarii proiectului este legat de faptul ca pana in prezent manuscrisele erau tiparite la Regia Autonoma "Monitorul Oficial", "singura tipografie capabila sa le tipareasca la standardele cerute".

"Academia Romana a vrut insa sa dea dreptul de tiparire unei alte edituri. Am facut nenumarate memorii si am purtat discutii fara rost la Academie in aceasta problema", a mai spus Eugen Simion.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.