Caminele studentesti nu fac fata decit cu forta cererii de cazare. Camerele au ajuns veritabile conserve de sardele, dar Agronomia a stabilit un record: 18 paturi intr-o camera, pentru „recalcitranti“.

Campusul Agronomiei din Capitala seamana cu un perimetru din Fisia Gaza, dupa o zi proasta: mormane de moloz si fiare, focuri care ard gunoiul jupuit de prin camerele de camin. Nimic nu e gata, iar strategia a ramas la fel ca pe vremea dictaturii: afara-i termopanul, inauntru e zona calamitata. Desi cursurile incep de azi, abia acum muncitorii zugravesc, vopsesc, monteaza paturi si ajusteaza fin traforajul dulapurilor. Cu toate astea, studenti incovoiati de sarsanale debarca veseli din Dacii de provincie, care stau sa cedeze sub greutatea vreunui frigider. Doar citiva au remuscari: "Ar trebui sa chemam televiziunea sa filmeze ce-i aici".

"SL-ul" groazei

"Daca intrai ieri aici, iti cadea nasul. Era un frigider din care s-a scurs tot", spune un blond gelat si cu vechime in caminul A1. Isi imparte camera cu inca cinci, intr-un spatiu in care trei oameni s-ar calca pe bataturi la propriu. Taxa pe care o plateste, o considera un noroc: 700.000 de lei vechi pe luna.

Fiecare etaj din cele patru ale caminului are cite o camera a groazei: SL-urile, adica foste sali de lectura transformate in dormitoare. Desi suna a limuzina germana de lux, SL-ul este o cocina prafuita, cu saltele patate si in care totul sta sa cada. Are oficial 12 paturi, dar locatarii te asigura ca vor fi 16, "pentru ca astia zic ca mai e loc".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.