Montarea de repartitoare de costuri aduce proprietarilor economii la plata facturii de intretinere de pina la 40%. Pentru un apartament cu doua camere, repartitoarele costa aproximativ 400 RON.

Repartitoarele electronice pot fi cu unul sau cu doi senzori de temperatura. Acestea pot fi citite la fata locului sau prin transmisie radio. Cea din urma are avantajul ca citirea se face in lipsa locatarilor, din holul blocului. Repartitorul de temperatura este un dispozitiv ale carui inregistrari reprezinta integrala in functie de timp a diferentei dintre temperatura suprafetei corpului de incalzire si temperatura camerei.

"Acesta este singurul instrument, la dispozitia consumatorului, care permite acestuia sa aiba controlul asupra consumului propriu de energie termica pentru incalzire, este echipamentul de reglare si de repartizare individuala a consumului, format din robinet termostatic si repartitor", ne-a spus directorul Capital SRL Bucuresti, inginer Vartolomeu Georgescu. O data cu repartitorul se monteaza si un robinet termostatic, ce are rolul de a mentine temperatura stabilita de proprietar. Potrivit lui Vartolomeu Georgescu, un repartitor cu tot cu robinet termostatic costa 23 de euro. Montarea unui repartitor costa aproximativ 4 euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.