Doua spectacole de dans contemporan - "Harta gandurilor/Last concern about fitting into the world" si "Ready (Modern) Made" - vor fi prezentate astazi la Centrul National al Dansului din Bucuresti (CNDB) in cadrul stagiunii 2006-2007. "Harta gandurilor/Last concern about fitting into the world" este un spectacol de Maria Baroncea si Cristina Comanac. Coregrafia si interpretarea sunt semnate de Maria Baroncea, productia apartinand Centrului Dansului si Fundatiei Pro-Helvetia.

In "Harta gandurilor..." apar idei care trezesc sentimente tulburatoare ce se blocheaza in noduri de ganduri, fiind adusa in lumina atmosfera neguroasa a intimitatii, dupa spun initiatoarele proiectului. Pornind de la aceste detalii, Maria Baroncea a imaginat un traiect fizic care nu se suprapune complet cu discursul ideatic al Cristinei Comanac. Spectacolul "vorbeste" doua voci diferite, care au in comun discursul reveriei. "Ready (Modern) Made", in coregrafia lui Florin Fieroiu si interpretarea lui Carmen Cotofana, este o productie a British Council. Spectacolul vorbeste despre un alt fel de existenta. Centrul National al Dansului Bucuresti este o institutie publica de cultura creata in iulie 2004, in subordinea MCC, cu scopul de a sustine, dezvolta si promova dansul contemporan.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.